FR5 Flexibel Legbordensysteem

FR5 – het flexibele legbordensysteem voor bestelwagens

FR5 – speciaal ontworpen voor koeriers-, expres- en pakketdiensten –  biedt maximale flexibiliteit met maximaal gebruik van de laadruimte.

Maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid

Dankzij de opklapbare legborden past de FR5 zich aan de lading aan. Het kan met slechts één hand bediend worden en sluit automatisch, zodat zelfs met één hand vrij de legborden eenvoudig in- en uitgeklapt kunnen worden.

Optimale benutting van de laadruimte door individueel ontwerp

Uw individuele FR5 ontwerp voor uw voertuig maakt een ideale inbouwsituatie mogelijk. De aluminium zijprofielen zijn zo ontworpen, dat zij zich aanpassen aan verschillende voertuigsilhouetten en zij nemen weinig ruimte in beslag.

BOXXen-integratie voor meer orde

Door de integratie van SR-BOXXen transformeert FR5 zich nog meer richting een bedrijfswageninrichting. De SR-BOXXen zijn met behulp van uittrekbare rails hangend aan of staand op de legborden te vergrendelen.

Tijdsbesparing

U kunt FR5 altijd flexibel aan de lading aanpassen – met slechts één hand. Ook het ProSafe ladingbeveiliging systeem helpt hierbij door snel en eenvoudig vastsjorren van de lading.

Een gemiddelde werkdag brengt regelmatig onvoorziene uitdagingen met zich mee. Zijn de te vervoeren goederen omvangrijker dan verwacht? Is de hoogte ervan een probleem? Uitdagingen, die u met de variabele instellingen van de legborden eenvoudig oplost:

  • in- en uitklapbaar
  • in diepte verstelbaar tot aan de wand van het voertuig
  • instelbare hellingshoek

Door het instellen van de hellingshoek en het GripMaxx-legbord met antislipprofiel wordt de lading beschermd tegen wegglijden en zo veilig  getransporteerd.

Professionele ladingbeveiliging met Sortimo ProSafe componenten is al even eenvoudig. Als deze zijn toegevoegd, is men eerder bereid om de lading veilig vast te zetten. Wagenparkbeheerders beseffen hun verantwoordelijkheid hierin. En de winstgevendheid verbetert bovendien. 

ProPartition werd speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de KEP-branche. De stabiele scheidingswand met schuifdeur met een hoogte van 1,80 m biedt de bestuurder rechtstreekse toegang vanuit de bestuurderscabine naar de laadruimte. Dit vermijdt gevaar. Enerzijds, omdat de vlakke instapdrempel en de bescherming van de randen voorkomen dat de bestuurder struikelt. En anderzijds, omdat de bestuurder zijn cabine niet aan de kant van de weg hoeft te verlaten. Hij kan zijn lading via de binnenkant bereiken.

Daarnaast blijft het mogelijk om een tweede persoon mee te nemen en de originele montagerails in het ruim te behouden.

FR5 de ideale oplossing voor professionals

De FR5 is ideaal voor volumineuze goederen, omdat er door de unieke integratie van het SR5 BOXXen systeem nog meer ruimte is in de inrichting voor het ordelijk transporten van kleine onderdelen. De SR-BOXXen, in verschillende maten, zijn namelijk zowel onder als op het legbord aan uittrekbare rails te vergrendelen. Als ze niet nodig zijn, haalt u ze er gemakkelijk uit. Alle legborden zijn dan weer vrij beschikbaar. Zo is de FR5 niet langer een simpele inklapbare plank voor bestelbussen, maar zeker ook een alternatief voor ondernemers die geen statische installatie willen.

U houdt bijzonder van orde. En u wilt u medewerkers steeds een systematisch overzicht in het voertuig geven, vooral bij het wisselen van chauffeurs. Voorzie de BOXXen en legborden dan van de mySortimo labels.

Andere voordelen:

– alle legborden uit het SR5-portfolio kunnen ook in FR5 worden geconfigureerd

– individuele indeling van de legborden met behulp van tussenschotten

– passende gereedschapsmatten ter bescherming van legbord en inhoud

Zo wordt de FR5 heel eenvoudig en voordelig een voertuiguitrusting, waar orde heerst. En een combinatie van FR5 en SR5 biedt nog meer gebruiksmogelijkheden voor uw laadruimte.

FR5 overtuigt ook in uw vrije tijd

De FR5 biedt professionals, vooral in combinatie met de SR5, het grote voordeel van een volwaardige mobiele werkplaats. Hij scoort ook punten bij al diegenen, die de volledige laadruimte van het voertuig willen gebruiken voor het vervoer van grotere goederen.

Maar…. ook in uw vrije tijd benut u de laadruimte van uw voertuig maximaal. Door de eenvoudige opklapfunctie klapt u de legborden van het stellingsysteem snel en eenvoudig omhoog. Zo ontstaat volop ruimte voor het vervoer van vrijetijdsartikelen zoals motorfietsen of fietsen.

De legplanken bieden zo op veel manieren maximale flexibiliteit en maximale benutting van de laadruimte. Want ook buiten het werk zijn er geen nu grenzen meer.