Werkplekorganisatie

Sortimo werkplekorganisatie
Voor meer efficiëntie in het dagelijkse werk.

Tijdrovende zoekacties in het voertuig of op de werkplek komen onprofessioneel over en kosten tijd. Tijd die veel zinvoller kan worden gebruikt. De nieuwe Sortimo-werkplekorganisatie bestrijdt dit probleem, want dankzij de mySortimo-labels en de inlays voor gereedschap, die werden ontwikkeld op basis van de 5S-methode, creëren we een zeer efficiënte werkomgeving, die tijd en geld bespaart en een professionele uitstraling bij de klant garandeert.

De 5S-methode in het kort uitgelegd

Sortimo integreert de in de industrie stevig gevestigde 5S-methode in het voertuig. De uit Japan afkomstige methode is gericht op het optimaliseren van werkplekken in termen van netheid en orde om de productiviteit te maximaliseren. De SR5-inrichting biedt alle daarvoor benodigde voorwaarden: Configuratiemogelijkheden speciaal aangepast aan de werkprocessen, maximale orde door onderverdelingen, opschriften, gereedschap inleg evenals consistente systematisering met onze koffers en BOXXen.

Sorteren

Vooral in het voertuig is de opbergruimte en lading beperkt. Nog een reden om alleen de dingen te vervoeren die echt nodig zijn. Een SR5-inrichting biedt een volledig overzicht in het voertuig en helpt ongebruikte gereedschappen of kleine onderdelen te identificeren en deze eventueel uit te sorteren. Op die manier is er meer laadruimte beschikbaar voor het transport en bovendien daalt het brandstofverbruik van het voertuig als gevolg van het verminderde totale gewicht.

Schikken

Door systematische organisatie in het voertuig kunnen werkprocessen worden geoptimaliseerd, waardoor tijden voor zoeken en pakken worden geminimaliseerd. Een slimme indeling van de voorwerpen helpt om efficiënt toegang te krijgen tot inhoud. Door bijvoorbeeld vaak benodigde voorwerpen in de buurt van de deuren van het voertuig te plaatsen, is het niet nodig om het voertuig te betreden.

Schoonmaken

Reinheid in het voertuig vermindert de toegangstijd tot de inhoud en verhoogt tegelijkertijd de veiligheid op het werk. Bovendien is het de beste reclame voor een professionele manier van werken voor de klant. In tegenstelling tot een onopgeruimd voertuig maakt de gestructureerde orde in de SR5-inrichting een eenvoudig schoonmaken van de laadruimte mogelijk zonder tijdrovend opruimen. De binnenruimte in de reguliere voertuigzorg mee op te nemen is absoluut een lonend ritueel.

Standaardiseren

Standaards creëren in voertuig en werkplaats? Sortimo biedt hier­voor de passende oplossing! Het gebruik van kleurcodes laat in één oogopslag connecties zien. De structuur kan daarbij indivi­dueel worden bepaald. Zo kan bijvoorbeeld naar soort inhoud (bijv. gereedschap, verbruiksmateriaal enz., resp. schroeven, plug­gen enz.), naar voertuig of medewerker(ster) (bijv. rood = mede­werker A, groen = medewerker B, enz.) of volgens eigen, individu­ele ideeën worden gestructureerd. Het consequente gebruik van uniforme koffers en BOXXen is een manier om te standaardiseren en zorgt ervoor dat alles bij elkaar past. Zo is bijvoorbeeld de L-BOXX een in de markt veelgebruikte verpakkingsoplossing voor gereedschappen en verbruiksmaterialen.

Standhouden of systematiseren

De eigen discipline om de gemaakte regels voor orde en netheid toe te passen, is meestal niet zo moeilijk vanwege de bestaande voordelen. Tot de 5S-methodologie behoort echter ook continue verbetering. Daarom moeten de processen altijd kritisch worden bekeken, zodat elk bestaand optimalisatiepotentieel wordt benut. De flexibiliteit van de SR5-inrichting biedt talrijke aanpassings­mogelijkheden en is ontworpen om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van de wereld van het werk.

mySortimo labels

Door het gebruik van labels met Sortimo-kleurcode wordt de organisatie van de werkomgeving geperfectioneerd, zowel in het voertuig als in de werkplaats. De mySortimo-labels vormen dus een belangrijke basis voor gestandaardiseerd en systematisch werken, wat leidt tot een aanzienlijke toename van de efficiëntie tijdens de werkdag.

R

Individuele etikettering van legborden, schuifladen en BOXXen

R

Vereenvoudiging en versnelling van het refill-proces

R

Snellere toegang tot inhoud door betere overzichtelijkheid

R

Kleurcodering voor de visuele identificatie en differentiatie

R

Scheurbestendig, vochtbestendig en de beste hechtingseigenschappen

R

Orde in het voertuig en in de binnenruimte van koffers en BOXXen

Meer orde

Individuele etikettering voorkomt dubbel voorraadbeheer.

Snellere toegang

Verbeterd overzicht over de inhoud dankzij de Sortimo-kleurcode.

Verhoogde tijdwinst

Een consistente etikettering versnelt het navulproces.

Eenvoudige configuratie

Kan kant-en-klaar worden besteld met de SR5-bedrijfswageninrichting.

Gereedschapinlays

Elk stuk gereedschap heeft zijn plek.

In samenwerking met de hoogwaardige gereedschapsfabrikant Gedore hebben we hoogwaardige gereedschapsets samengesteld in op maat gemaakte inlays, waarbij handgereedschap op een nette, overzichtelijke en sparende manier naar de plaats van gebruik kan worden getransporteerd.

Verschillende integratiemogelijkheden

in de Sortimo L-BOXXen, de T-BOXXen G, de metalen koffer en in de schuifladen diepte 4 van de Sortimo-inrichtingen en de WorkMo maken de inlays betrouwbare metgezellen, die voor orde, flexibiliteit en een optimalisatie van de werkprocessen zorgen. Het ontbrekende gereedschap kan onmiddellijk worden herkend door het kleurverschil tussen het buitenoppervlak en de uitsparing. Op die manier wordt kostbaar verlies en het vergeten van gereedschap voorkomen.

Nog een voordeel: De indelingen van de inlay komen overeen met het Sortimo-inzetbakjesraster. Voor verbeterde organisatie en verhoogde productiviteit kunnen gereedschapinlays individueel en compatibel met het Sortimo-productassortiment worden samengesteld en worden gecombineerd met inzetbakjes volgens de wensen van de klant.