Cargobike

ProCargo CT1

Het lichtste en milieuvriendelijkste bedrijfsvoertuig

Zonder emissies sneller op de gewenste bestemming.

De luchtbelasting in steden stijgt door de steeds grotere verkeersstromen. Het gevolg zijn lange files en ook een verbod op dieselauto’s is al lang geen toekomstmuziek meer. De transportfiets ProCargo CT1 biedt de ideale oplossing voor deze problemen. Door de wendbaarheid en de smalle spoorbreedte, zoals die van een fiets, kunnen files eenvoudig worden vermeden en kan er veel tijd worden bespaard. Tegelijkertijd worden door de combinatie van de elektrische aandrijving met de pedalen geen schadelijke stoffen uitgestoten. Dat komt natuurlijk ook tot uitdrukking in de lopende kosten. Zo behoren met deze transportfiets brandstofkosten en belastingen tot het verleden en de verzekeringskosten vallen eveneens duidelijk lager uit dan bij een klassiek motorvoertuig. De semi-handmatige aandrijving biedt hierbij in tegenstelling tot pure elektrische voertuigen een vrijwel onbeperkte actieradius – afhankelijk van de lading en het ondersteuningsniveau kunnen dankzij de accu met hoge capaciteit in de elektrische aandrijving tussen 40 en 60 km worden afgelegd. De duurzaamheid van de transportfiets levert daarnaast een positieve bijdrage aan het bedrijfsimago van bedrijven die de fiets gebruiken. De bevolking wordt steeds milieubewuster en verwacht uiteindelijk ook van bedrijven ongeacht hun soort en grootte dat zij zich inzetten voor het milieu. Met de ProCargo CT1 kunnen dus meerdere vliegen in één klap worden geslagen.

Opbouwsystemen

Opbouwoplossingen voor de ProCargo CT1 zorgen voor een geordend, weerbestendig en veilig transport van uw gereedschappen, pakketten of goederen.

NuVinci-schakeling

De NuVinci Harmony N380 SE-nevenschakeling maakt traploos schakelen mogelijk.
Bij de automatische modus bewaakt het systeem de pedaalomwentelingen en de snelheid van de fiets, waardoor de gewenste trapfrequentie tijdens de totale rit constant blijft. In de handmatige modus kan de overbrenging individueel worden geregeld met de draaigrepen.

Riemaandrijving

Bij de ProCargo CT1 werd, in tegenstelling tot de meeste bakfietsen, de traditionele ketting vervangen door een toekomstgerichte Gates Carbon Drive CD-riemaandrijving. De belangrijkste voordelen voor u zijn daarbij de aanzienlijk

langere houdbaarheid en de stille onderhoudsvrije werking bij absolute corrosie-ongevoeligheid.

Schijfremmen

Het hydraulische Tektro-Auriga-Twin-schijfremmensysteem beschikt over remvoeringen van krachtig metaal met een keramische mix en garandeert de beste regelbaarheid bij goede hittebestendigheid en meer remvermogen. De vastzetfunctie maakt veilig parkeren in elke situatie mogelijk door een blokkeermechanisme

Frontbox

De ProCargo CT1 beschikt over een weerbestendige en afsluitbare frontbox, waarin praktische toebehoren zoals een fietshelm, een veiligheidsvest, waarschuwingslampen of een tweetaktaccu kunnen worden opgeborgen. Zo hebt u al het belangrijke altijd bij de hand en kan het vanwege de afsluitfunctie ook veilig in de bakfiets worden achtergelaten.

Accu

Het Bosch PowerPack 500 is een li-ionaccu met 500 Wh energiebeheer. Als frameaccu’s kunnen ze gemakkelijk worden in- en uitgebouwd en rechtstreeks op de fiets worden geladen. De actieradius bedraagt, afhankelijk van de belading en geselecteerde motorondersteuning 40 tot 60 km. Hij kan in 4,5 worden opgeladen met de Bosch Standard Charger.

Koplampen

De Supernova E3 E-Bike V521 s Koplampen met watervaste aluminiumbehuizing bieden een uitstekende verlichting. De volledig CNC-gefreesde behuizing is zoutwaterbestendig geëloxeerd, 100% waterdicht, beveiligd tegen diefstal en geschikt voor de zwaarste eBike-werkdag. Zelfs de donkerste wegen worden helder en breed naar voren verlicht voor een aangenaam rijgevoel.

ProSafe-laadvloer

De laadvloer bestaat uit sterk ABS-kunsstof en is aan beide kanten afgesloten door een aluminium rail met geïntegreerd ProSafe-sjorsysteem. Zo maakt hij professionele ladingzekering mogelijk met het beproefde Sortimo ProSafe-systeem met sjorbanden, ladingzekeringsnet en veel meer.

Hoogwaardige stuurpen

De hoogwaardige gesmede aluminium stuurpen Satori Compact 2 maakt individuele stuurinstelling mogelijk en daardoor verschillende zithoudingen, afhankelijk van de grootte van de berijder. Door een hoeksverandering van de duurzame stuurpen (Maximale hoek 60 graden) kan de hoogte van het stuur tot 11,5 cm worden vergroot en kunt u genieten van ergonomisch rijcomfort.

Unieke kanteltechniek

Dankzij de gepatenteerde kanteltechniek biedt de ProCargo CT1 een rijstabiliteit
die in deze klasse zijn gelijke nog niet heeft gevonden. In stedelijk gebied, op het fietspad of het fabrieksterrein, de kanteltechniek van de ProCargo CT1 biedt de maximale stabiliteit en een volledig nieuw rijgenot. Hierdoor is snel door bochten rijden mogelijk, zelfs in beladen toestand.

Functioneel display

Het compacte display Pusch Purion toont altijd de actuele snelheid, de acculaadtoestand en de geselecteerde ondersteuningsstand. de belangrijkste rijgegevens, zoals het totale aantal kilometer, de actieradius en afstand kunnen door de dubbele toewijzing van de gemakkelijk te bedienen plus- en mintoets snel en comfortabel worden opgeroepen.

Frameslot als beveiliging

Het frameslot Abus Shield 5650 is de basisbeveiliging voor de ProCargo CT1. Het standaard ingebouwde slot met een 8,5 mm dikke beugel is een praktische en gemakkelijk te gebruiken beveiliging tegen onbevoegd gebruik. De beugel, de behuizing en de dragende delen van het vergrendelmechanisme zijn gemaakt van speciaal gehard staal.